[صفحه اصلی ]    
بخش‌های اصلی
درباره پایگاه::
اخبار و رویدادها::
مقالات::
قوانین::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
آخرین مطالب بخش
:: کاهش عوامل خطر: هیچ وقت خیلی زود نیست، هیچ وقت خیلی دیر نیست
:: افزایش ۲۴ برابری جمعیت سالمندان طی یک قرن
:: مصاحبه دکتر شریفی : سالمندی آخر خط نیست
:: نگرانی‌ها از حذف ردیف بودجه حمایت از معلولان
:: راه‌اندازی باشگاه‌هایی برای سلامت اجتماعی نوجوانان محلات از سال ۱۴۰۲
:: قانون جوانی جمعیت در موضوع مقابله با سقط نیاز به اصلاح دارد
:: از سوی سازمان بازرسی کل کشور صورت گرفت
:: ۱۶ ورزشکار به اردوی تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان دعوت شدند توسط · منتشر شده ۵ بهمن ۱۴۰۱ · بروز رسانی شده ۵ بهمن ۱۴۰۱ بانوان بسکتبال با ویل
:: احتمال شناسائی بیماری آلزایمر ده سال پیش از بروز علائم
:: مرکز عملیات هوشمند اورژانس اجتماعی راه‌اندازی می‌شود
:: تجربه لذت بازی با PS۵ برای معلولان
:: نمایشگاه عروسک‌های با نیازهای ویژه و کتاب‌های حسی لمسی برگزار می‌شود
:: ما با هم به رویاهامان می‌رسیم
:: پیام آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی افراد دارای معلولیت
:: قابلیت جدید گوگل پلی به یافتن سریع اپلیکیشن‌های بهینه‌شده برای افراد کم‌توان کمک می‌کند
:: یادداشت مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان به بهانه روزجهانی منع کار کودک
:: رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران : این برچسب که عموم کودکان کار در باندها هستند را قبول ندارم/ مشکل، خانواده فقر است
:: اطلاعیه فراخوان مقاله برای کنفرانس منطقه ای آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۱
:: تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و شبکه ملی توانبخشی کشور امضا شد
:: ثبت‌نام دوره‌های آموزش آنلاین رایگان خیریه رعد ویژه افراد دارای معلولیت آغاز شد
مفاد قانون جامع معلولین

ماده1. دولت موظف است زمینه های لازم را برای تأمین حقوق معلولان، فراهم وحمایت های لازم را از آنها به عمل آورد.

 تبصره. معلول در این قانون به افرادی اطلاق میگردد که به تشخیص کمیسیون پزشکی سازمان بهزیستی براثر ضایعه جسمی، ذهنی،روانی یا توأم ، اختلال مستمر در سلامت و کارایی عمومی وی ایجاد گردد. به طوری که موجب کاهش استقلال فرد در زمینه های اجتماعی و اقتصادی شود.

ماده 2. کلیه وزارتخانه ها، سازمانها وموسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظفند در طراحی، تولید و احداث ساختمانها و اماکن عمومی و معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل نمایند که امکان دسترسی و بهره مندی از آنها برای معلولان همچون افراد عادی فراهم گردد.

تبصره1. وزارتخانه ها ، سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظفند جهت دسترسی و بهره مندی معلولان ، ساختمانها و اماکن عمومی ، ورزشی ، تفریحی ، معابر و وسایل خدماتی موجود را در چهارچوب بودجه های مصوب سالانه خود مناسب سازی نمایند.
تبصره 2. شهرداریها موظفند از صدور پروانه احداث و پایان کار برای آن تعداد از ساختمانها و امکان عمومی و معابری که استانداردهای تخصصی مربوط به معلولان را رعایت نکرده باشند خودداری نمایند.
تبصره 3 . سازمان بهزیستی کشور مجاز است بر امر مناسب سازی ساختمانها و اماکن دولتی و عمومی دستگاه های مذکور در ماده فوق نظارت و گزارشات اقدامات آنها را درخواست نماید.
تبصره 4 . آیین نامه اجرایی ماده فوق ظرف سه ماه مشترکا توسط وزارت مسکن و شهرسازی ، سازمان بهزیستی کشور و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
ماده 3. سازمان بهزیستی کشور موظف است در چارچوب اعتبارات مصوب در قوانین بودجه سالانه اقدامات ذیل را به عمل آورد:

    الف . تامین خدمات توانبخشی ، حمایتی ، آموزشی و حرفه آموزی موردنیاز معلولان با مشارکت خانواده های معلولان و همکاری بخش غیردولتی (خصوصی ، تعاونی ، خیریه) و پرداخت یارانه (کمک هزینه ) به مراکز غیردولتی و خانواده ها .

  ب. گسترش مراکز خاص نگهداری ، آموزشی و توانبخشی معلولان واجد شرایط (معلولان نیازمند ، معلولان بی سرپرست ، معلولان مجهول الهویه ، معلولان با ناهنجاریهای رفتاری) با همکاری بخش غیر دولتی و پرداخت تسهیلات اعتباری و یارانه (کمک هزینه) به آنها.

  ج. تامین و تحویل وسایل کمک توانبخشی موردنیاز افراد معلول .

  د. گسترش کارگاه های آموزشی ، حمایتی و تولیدی معلولان و ارایه خدمات توانبخشی حرفه ای به معلولان جهت توانمندسازی آنان.

  تبصره . کارگاه های آموزشی ، حمایتی و تولیدی معلولان موضوع ماده فوق از شمول قانون کار مصوب 29/8/1369مستثنی خواهد بود.

ماده 4- معلولان می توانند در استفاده از امکانات ورزشی ، تفریحی ، فرهنگی و وسایل حمل و نقل دولتی (مترو ، هواپیما ، قطار) از تسهیلات نیمه بها بهره مند گردند.

تبصره . وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، سازمان تربیت بدنی و شهرداریها موظفتند کتابخانه ، اماکن ورزشی ، پارک و امکان تفریحی خود را به نحوی احداث و تجهیز نمایند که امکان بهره مندی معلولان فراهم گردد.
ماده 5. افراد تحت سرپرستی معلولان با معرفی سازمان بهزیستی کشور تحت پوشش بیمه خدمات درمانی و معلولان تحت پوشش بیمه خدمات درمانی و بیمه مکمل درمانی قرار می گیرند.

ماده 6. یکی از فرزندان اولیایی که خود ناتوان و معلول بوده (هر دو یا یکی از آنها معلول باشد) و یا حداقل دو نفر از فرزندان آنها ناتوان و معلول باشد از انجام خدمت وظیفه عمومی معاف می گردد.

تبصره . همسرانی که زن ناتوان و معلول خود را سرپرستی می نمایند مادامی که سرپرستی همسر ناتوان و معلول را برعهده داشته باشند از انجام خدمت وظیفه عمومی معاف می گردند.

ماده 7. دولت موظف است جهت ایجاد فرصت های شغلی برای افراد معلول تسهیلات ذیل را فراهم نماید:
الف. اختصاص حداقل سه درصد از مجوزهای استخدامی (رسمی ، پیمانی ، کارگری) دستگاه های دولتی و عمومی اعم از وزارتخانه ها ، شرکتها و موسسات ، شرکتها ، نهادهای عمومی و انقلابی و دیگر دستگاه هایی که از بودجه عمومی کشور استفاده می نمایند به افراد معلول واجد شرایط .

  ب. تامین حق بیمه سهم کارفرما توسط سازمان بهزیستی کشور و پرداخت آن به کارفرمایانی که افراد معلول را به کار می گیرند .

  ج. پرداخت تسهیلات اعتباری به واحدهای تولیدی ، خدماتی ، عمرانی و صنفی و کارگاه های تولیدی حمایتی در مقابل اشتغال افراد معلول به میزانی که در قوانین بودجه سالانه مشخص می گردد .
د. پرداخت تسهیلات اعتباری خوداشتغالی (وجوه اداره شده) به افراد معلول به میزانی که در قوانین بودجه سالانه مشخص می گردد.

  ه . پرداخت تسهیلات اعتباری (وجوه اداره شده) جهت احداث واحدهای تولیدی و خدماتی اشتغالزا به شرکتها و موسساتی که بیش از شصت درصد سهام و سرمایه آنها متعلق به افراد معلول است.
و. اختصاص حداقل شصت درصد از پستهای سازمانی تلفنچی (اپراتور تلفن) دستگاه ها ، شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی به افراد نابینا و کم بینا و معلولان جسمی ، حرکتی .

  ز. اختصاص حداقل شصت درصد از پست های سازمانی متصدی دفتری و ماشین نویسی دستگاه ها ، شرکتها و نهادهای عمومی به معلولین جسمی ، حرکتی.

تبصره 1. کلیه وزارتخانه ها ، سازمانها ، موسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی مجازند تا سقف مجوزهای استخدامی سالانه خود ، افراد نابینا و ناشنوا و معلولین ضایعات نخاعی واجد شرایط را رأسا به صورت موردی و بدون برگزاری آزمون استخدامی به کار گیرند.

  تبصره 2. سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور موظف است سه درصد از مجوزهای استخدامی سالانه وزارتخانه ها ، سازمانها ، موسسات دولتی ، شرکتها و نهادهای عمومی و انقلابی را کسر و در اختیار سازمان بهزیستی کشور قرار دهد تا نسبت به برگزاری آزمون استخدامی اختصاصی برای معلولین واجد شرایط با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اقدام و معلولین واجد شرایط پذیرفته شده را حسب مورد به دستگاه مربوطه معرفی نماید.

  تبصره 3. سازمان بهزیستی کشور مجاز است در قالب اعتبارات مصوب خود ، صندوق فرصت های شغلی معلولان و مددجویان بهزیستی را ایجاد و اساسنامه آن را به تصویب هیات وزیران برساند.

  تبصره 4. سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور موظف است آموزش های لازم فنی و حرفه ای را متناسب با بازار کار برای معلولان به صورت رایگان و تلفیقی تامین نماید.

ماده 8. معلولان نیازمند واجد شرایط در سنین مختلف می توانند با معرفی سازمان بهزیستی کشور از آموزش رایگان در واحدهای آموزشی تابعه وزارتخانه های آموزش و پرورش ، علوم ، تحقیقات و فناوری ، بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و دیگر دستگاه های دولتی و نیز دانشگاه آزاد اسلامی ، بهره مند گردند.
تبصره . آیین نامه اجرایی این ماده مشترکاً توسط سازمان بهزیستی کشور و وزارتخانه های مذکور و دانشگاه آزاد اسلامی ظرف مدت دو ماه پس از ابلاغ این قانون تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
ماده 9. وزرات مسکن و شهرسازی ، بانک مسکن و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی موظفند حداقل ده درصد از واحدهای مسکونی احداثی استیجاری و ارزان قیمت خود را به معلولان نیازمند فاقد مسکن اختصاص داده و با معرفی سازمان بهزیستی کشور در اختیار آنان قرار دهند.

تبصره 1. سیستم بانکی کشور مکلف است ، تسهیلات اعتباری یارانه دار مورد نیاز احداث و خرید مسکن معلولان را تأمین کند و به معلولان یا تعاونی های آنها و یا موسسات خیریه ای که برای معلولان مسکن احداث می نمایند پرداخت کند.

  تبصره 2. سازمان ملی زمین و مسکن موظف است زمین مورد نیاز احداث واحدهای مسکونی افراد معلول فاقد مسکن را به نرخ کارشناسی تهیه و در اختیار افراد مذکور یا تعاونی ها و موسسات خیریه ای که برای آنان مسکن احداث می نمایند قرار دهد.

  تبصره 3. معلولان از پرداخت هزینه های صدور پروانه ساختمانی ، آماده سازی زمین و عوارض نوسازی معاف می گردند.

  تبصره 4. سازمان بهزیستی کشور موظف است در قالب اعتبارات مصوب خود در قوانین بودجه سالانه و کمکهای یارانه ای اشخاص حقیقی و حقوقی نسبت به احداث واحدهای مسکونی برای معلولان و مددجویان اقدام و مالکیت یا بهره برداری آنها را مطابق آیین نامه ای که سازمان بهزیستی کشور با همکاری وزارت مسکن و شهرسازی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسد به معلولان و مدد جویان واحد شرایط واگذار نماید.

ماده 10. میزان کمک هزینه (یارانه) پرداختی سازمان بهزیستی کشور به مراکز غیردولتی (روزانه و شبانه روزی) بابت نگهداری ، خدمات توانبخشی و آموزشی و حرفه آموزی معلولان همه ساله با درنظر گرفتن نرخ تمام شده خدمات و تورم سالانه مشترکا توسط سازمان بهزیستی کشور و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور وزارت بازرگانی تهیه و قبل از خرداد ماه هر سال به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
ماده 11. مرکز آمار ایران مکلف است در سرشماری های عمومی جمعیت کشور به نحوی برنامه ریزی نماید که جمعیت افراد معلول به تفکیک نوع معلولیت آنها مشخص گردد.

ماده 12. سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران موظف است حداقل دو ساعت از برنامه های خود را در هر هفته در زمان مناسب به برنامه های سازمان بهزیستی کشور و آشنایی مردم با توانمندیهای معلولین اختصاص دهد.

ماده 13. سازمان بهزیستی کشور موظف است با ایجاد ساز و کار مناسب ، نسبت به قیمومیت افراد معلول اقدام نماید ، دادگاهها موظفند در نصب یا عزل قیم افراد معلول صرفا از طریق سازمان مذکور عمل و مبادرت به صدور حکم نمایند.

تبصره 1. سازمان بهزیستی کشور موظف است جهت دفاع از حقوق افراد معلول ، در محاکم قضایی وکیل تعیین نموده و به دادگاه مربوطه معرفی کند.

  تبصره 2. آیین نامه اجرایی این ماده ظرف مدت سه ماه مشترکا توسط سازمان بهزیستی کشور و وزارت دادگستری تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

ماده 14. مودیان مالیاتی می توانند از طریق سازمان بهزیستی کشور و با نظارت آن جهت احداث مراکز توابخشی ، درمانی و حرفه آموزی و مسکن مورد نیاز افراد معلول اقدام نمایند . گواهی هزینه مودیان مالیاتی در موارد فوق که به تایید سازمان بهزیستی کشور رسیده باشد به عنوان هزینه قابل قبول مالیایت آنان تلقی می گردد.

تبصره . آیین نامه اجرایی این ماده مشترکا توسط سازمان بهزیستی کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ قانونی تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

ماده 15. روسای سازمانهای بهزیستی استانها مجازند در جلسات شورای برنامه ریزی و توسعه استان و گروه های کاری آن به عنوان عضو شرکت نمایند.

تبصره . به منظور کمک به اشتغال معلولان و مددجویان رئیس سازمان بهزیستی کشور مجاز است در جلسات شورای عالی اشتغال شرکت نماید.

ماده 16. اعتبار مورد نیاز اجرای این قانون از محل منابع زیر تامین می گردد:

1. محل اعتباراتی که دستگاهها و نهادها حسب وظایف قانونی در قوانین بودجه سالانه منظور می نمایند.
2. از محل اعتبارات هزینه ای و تملک سرمایه ای سازمان بهزیستی کشور که تاکنون از محل اعتبارات مذکور خدمات لازم را به معلولان ارایه می داده است.

  3. از محل وجوه واصله از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها در کشور.

  4. از محل صرفه جویی در هزینه های دستگاه ها و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی که میزان سالانه آن برای هر یک از دستگاه ها و شرکت ها و نهاد ها را هیأت وزیران مشخص می نماید.

  تبصره 1. آیین نامه اجرایی این ماده توسط سازمان بهزیستی کشور و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

  تبصره 2. آن تعداد یا بخشی از مواد این قانون که نیاز به اعتبار جدیدی داشته باشد مادامی که اعتبار لازم از محل منابع مذکور در این ماده .تامین نگردد ، اجرا نخواهد شد.

:: مراکز خصوصی معلولان بودجه ندارند/عدم پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی ::
 | تاریخ ارسال: 1398/9/12 | 

مراکز خصوصی معلولان بودجه ندارند/عدم پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی


رئیس هیئت مدیره انجمن عالی مراکز غیر دولتی توانبخشی معلولان با اشاره به اینکه مراکز غیر دولتی به دلیل عدم تخصیص اعتبار به موقع با مشکلاتی مواجهندگفت: بیمه ها خدمات توانبخشی را پوشش نمی دهند.

مجید بهروزی نیا در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در حال حاضر دو هزار و ۵۰۰ مرکز توانبخشی اعم از شبانه روزی، روزانه، ویزیت و مراقبت در منزل، کارگاه های تولیدی و غیره در کشور فعالیت می کنند، گفت: حدود ۳۰ سال است که سازمان بهزیستی براساس اسناد برنامه  ای و بودجه ای، مراکز توان بخشی را به بخش غیر دولتی واگذار کرده است.

وی با تأکید بر اینکه ۱۴۰ هزار معلول در این مراکز خدمات دریافت می کنند، افزود: معلولان همراه با خانواده های آنان و همچنین کارمندان و خانواده هایشان حدود یک میلیون نفر را شامل می شوند که تحت پوشش مراکز توان بخشی هستند.

بهروزی نیا از توسعه مراکز توانبخشی مبتنی بر منزل خبر داد و گفت: قیمت تمام شده خدمات در بخش دولتی سه تا چهار برابر بخش غیر دولتی است به همین دلیل بهزیستی در جهت واگذاری مراکز توانبخشی به بخش غیردولتی اقدام کرده است و از طریق ایجاد این مراکز هم در جهت اشتغال زایی و هم صرفه جویی اقدام شد.

به گفته وی متأسفانه آنچنان که باید و شاید مراکز غیردولتی توانبخشی به جایگاه شایسته ای که لازم بود نرسیدند و با توجه به اینکه قصد داریم بهترین خدمات را به معلولان ارائه دهیم باید از نظر نیروی انسانی، خدمات و غیره به استانداردهای جهانی برسیم اما در شرایط فعلی تعداد مراکزی که بتوانند براساس این استانداردها خدمات ارائه دهند، محدود است.

رئیس هیئت مدیره انجمن عالی مراکز غیر دولتی توانبخشی معلولان اظهار داشت: قیمت تمام شده خدمات براساس تورم محاسبه نشده و یارانه ای که به مراکز داده می شود، نصف مبلغ تورم بوده که البته آن نیز از ابتدای سال جاری تاکنون پرداخت نشده است.

یارانه مراکز توانبخشی براساس نرخ تورم محاسبه نمی شود

بهروزی نیا با اشاره به اینکه چندین سال است که افزایش یارانه ما براساس نرخ تورم محاسبه نمی شود، تصریح کرد: البته اگر هم افزایش یارانه ها را برای ما در نظر بگیرند، فقط دو ماه در سال آن را اجرایی می کنند در حالی که مراکز توانبخشی ۱۲ ماه براساس افزایش تورم خدمات ارائه می دهند.

وی با اشاره به اینکه شهریورماه امسال مصوبه افزایش یارانه مراکز توانبخشی غیر دولتی در هیئت دولت تصویب و به وزارت رفاه برای اجراء، ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: تاکنون این مصوبه اجرایی نشده و آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور باید پاسخگو باشد.

رئیس هیئت مدیره انجمن عالی مراکز غیر دولتی توانبخشی معلولان یادآور شد: در سال جاری که تورم بیش از ۴۰ درصد بوده و حقوق کارگران بر این مبنا افزایش یافته، اما یارانه مراکز فقط ۲۰ درصد اضافه شده و به گفته قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی قرار بود این افزایش از ابتدای سال انجام شود اما بعد از گذشت  ۸ ماه هنوز یارانه ای نداده اند.

وی علت را این موضوع را عدم تخصیص اعتبارات لازم به سازمان بهزیستی دانست و گفت: بهزیستی عنوان می کند که سازمان برنامه و بودجه اعتبار لازم را به ما نمی دهد و در اینجا این سوال مطرح می شود که هدفمندی یارانه ها باید کجا و برای چه قشری هزینه شود. آیا از معلولان ضعیف تر نیز داریم؟

کم شدن بودجه بهزیستی عادلانه نیست

رئیس هیئت مدیره انجمن عالی مراکز غیر دولتی توانبخشی معلولان اظهار داشت: مگر قرار نبود یارانه ها هدفمند شود. طبق قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، سازمان برنامه باید صد درصد بودجه پیش بینی شده سنواتی را به بهزیستی اختصاص دهد اما این کار صورت نگرفته است و هیچ کسی پاسخگو نیست و چندین سال است که از بودجه بهزیستی کم می کنند که این عادلانه نیست.

بهروزی نیا از متمرکز شدن پرداخت یارانه ها توسط بهزیستی قدردانی کرد و گفت: بهزیستی تلاش خود را کرده و یارانه ای که پرداخت می شود تقریباً تأخیر ندارد در حالی که در گذشته دو یا سه ماه پرداخت ها عقب بود.

وی به مراکز روزانه نیز اشاره و تصریح کرد: در مراکز روزانه سیاست پرداخت متمرکز اعمال می شود که جای قدردانی دارد.

رئیس هیئت مدیره انجمن عالی مراکز غیر دولتی توانبخشی معلولان در مورد اعتبارات مورد نیاز اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان گفت: در لایحه بودجه سال ۹۸، هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان برای اجرای قانون پیش بینی شده اما با گذشت ۹ ماه از سال طی چند روز گذشته فقط یک قسط آن پرداخت شده است این در حالی است که حدود ۳۰۰ میلیارد تومان از این اعتبار مربوط به مراکز توانبخشی است.

وی تاکید کرد: جا دارد که سازمان برنامه و بودجه حمایتهای لازم را از معلولان داشته باشند و بودجه مورد نیاز برای اجرای قانون جامع معلولان را تخصیص دهند.

 وی به مشکلات معلولان نیز اشاره کرد و گفت: بسیاری از خانواده هایی که معلولان را به مراکز توانبخشی می آورند، توانایی مالی برای پرداخت حق مشارکت خود ندارند و اگر یارانه ها تقویت شود آنها نیز دچار مشکل نمی شوند.

بهروزی نیا یادآور شد: جا دارد بخشی از هدفمندی یارانه ها به این سمت سوق یابد تا فشار از روی دوش معلولان و خانواده هایشان برداشته شود.

عدم پوشش کامل خدمات توانبخشی از سوی بیمه ها

وی به مشکل بیمه های درمانی معلولان نیز اشاره کرد و افزود: بیمه های سلامت، تأمین اجتماعی و بیمه درمانی نیروهای مسلح، پوشش کافی برای خدمات توانبخشی معلولان ندارد و از این پوشش طفره می روند.

رئیس هیئت مدیره انجمن عالی مراکز غیر دولتی توانبخشی معلولان توضیح داد: شورای عالی بیمه باید بخشی از منابع خود را به مراکز توانبخشی و ارائه خدمات مورد نیاز معلولان اختصاص دهد و دولت نیز باید به این موضوع رسیدگی کند.

وی در مورد کارکنانی که در مراکز روزانه فعالیت می کنند، گفت: براساس قانون کار در گذشته، دستمزد آنان براساس توافق بین کارگر و کارفرما انجام می شد اما در حال حاضر فقط تعدادی از مراکز روزانه توانبخشی مشمول قانون کار هستند و برای آنها جریمه های سنگینی در نظر گرفته شده است. این در حالی است که باید قانون کار برای تمامی مراکز یکسان اجرایی شود.

بهروزی نیا با تأکید بر اینکه براساس قانون تأمین اجتماعی باید ۱۰ درصد حق بیمه پرسنلی که در مراکز توانبخشی فعالیت می کنند را تخفیف دهد در حالی که یک تعداد را اجرا کردند اما ما بقی اجرایی نشد که آن هم با بهانه های ندادن منابع از سازمان هدفمندی یارانه ها از اجرای آن طفره می روند.

وی در خصوص یارانه ویزیت و نگهداری در منزل از معلولان اظهار داشت: در این خصوص ۵ ماه تأخیر در پرداخت داریم  که البته در سایر موارد تا مهرماه واریزی ها انجام شده اما یارانه مراقبت در منزل ۵ ماه است که پرداخت نشده است.

ساماندهی ۲۵۰۰ مرکز توانبخشی غیر دولتی

رئیس هیئت مدیره انجمن عالی مراکز غیر دولتی توانبخشی معلولان در مورد مالیات مراکز نیز گفت: طبق ماده ۱۳۴ قانون مالیات، مراکز توانبخشی از مالیات معاف هستند اما ممیزین مالیاتی این قانون را یک جا اعمال و جای دیگر اجرایی نمی کنند و کاملاً سلیقه ای برخورد می شود و به دلیل اینکه قانون خوب تبیین نشده و متناسب با شرایط نبوده، تعدیل پذیر است. این در حالی است که مالیات کل مراکز توانبخشی از شمول قانون کار معاف هستند.

بهروزی نیا به جایگاه انجمن عالی مراکز توانبخشی غیر دولتی معلولان کشور اشاره و تصریح کرد: براساس ماده ۷ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، جایگاه این انجمن قانونی است و باید در نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی جایگاه رفیع داشته باشد و مشارکت کند. اما علیرغم اینکه دو هزار و ۵۰۰ مرکز غیر دولتی را ساماندهی می کنیم و در مجلس و دولت نیز شناخته شده هستیم، اما هنوز آن جایگاه لازم را در تصمیم گیری ها نداریم و در فرآیند صدور پروانه جایگاهی نداریم.

وی همچنین در خصوص سیاست وزارت رفاه مبنی بر شفاف سازی بیان کرد: در قالب این سیاست برای حضور و غیاب معلولان در مراکز سامانه خاتم طراحی شده اما ورود و ثبت در این سامانه کار معلولان و خانواده ها را سخت کرده و درخواست می کنیم برای رفع مشکلات آنها، کمی کار تعدیل و تسهیل شود و باید طوری اقدامات طراحی شود که نه برای مرکز و نه برای خانواده ها مشکل ساز باشد.

رئیس هیئت مدیره انجمن عالی مراکز غیر دولتی توانبخشی معلولان با اشاره به اینکه عمده مراکز توانبخشی ما استیجاری هستند، توضیح داد: متأسفانه هیچ تسهیلاتی به ما داده نمی شود و ما درخواست می کنیم فرآیندی را ایجاد کنند تا بتوانیم حداقل زمین مناسبی برای انجمن بگیریم.

گلایه از صدا و سیما برای  نپرداختن به مشکلات معلولان

بهروزی نیا ضمن گلایه از صدا و سیما گفت: بارها از دکتر عسگری  و بخش های مختلف صدا و سیما درخواست کردیم و نامه نوشتیم که فرصتی را برای ما فراهم کند تا بتوانیم مشکلات معلولان را در میان بگذاریم اما اکنون این اتفاق رخ نداده است در حالی که براساس قانون جامع حمایت از معلولان، هفته ای سه ساعت صدا و سیما باید به موضوعات و مسائل مربوط به معلولان بپردازد.

وی در خصوص ارائه خدمات در خصوص افزایش قیمت ها در مراکز غیردولتی، ادامه داد: با توجه به افزایش هزینه ها و تورم و از سوی دیگر عدم پرداخت یارانه مراکز، کیفیت ارائه خدمات همانند گذشته نیست و تحت تأثیر قرار گرفته است و مراکز ما به سختی اداره می شوند حتی خیلی از مراکز در آستانه بحران و تعطیلی هستند و اگر دولت و بهزیستی برای آنها چاره اندیشی نکند، به زودی با مشکلات عظیم تری مواجه خواهند شد.

رئیس هیئت مدیره انجمن عالی مراکز غیر دولتی توانبخشی معلولان گفت: در حال حاضر یارانه ای که به مراکز داده می شود علیرغم افزایش هزینه هایی مانند آب، برق، گاز، مواد غذایی و غیره همانند سال ۹۷ است و تغییری نکرده است.

بهروزی نیا از وزیر صمت درخواست کرد حداقل برای گوشت، برنج و کالاهای اساسی، سهمیه ای برای مراکز توانبخشی غیر دولتی در نظر بگیرد تا شاید کمی فشار از روی مراکز برداشته شود.

https://www.mehrnews.com/news/4786855/
  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: مراکز خصوصی معلولان | عدم بودجه | عدم پوشش بیمه ای خدمات توان بخشی | مجید بهروزی | زییس هیات مدیره انجمن عالی مراکز غیردولتی توان بخشی معلولان | خدمات توان بخشی | بهزیستی | سازمان برنامه و بودجه |
دفعات مشاهده: 601 بار   |   دفعات چاپ: 169 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
اولین سایت مددکاری اجتماعی ایران http://www.socialworkeriran.com
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4714